در دنیای هنر شمع سازی، یکی از مهم ترین موارد پارافین است. انتخاب پارافین مناسب نقش حیاتی در کیفیت و دوام شمع نهایی دارد. پارافین، که از تصفیه نفت خام به دست میآید، یکی از پرکاربردترین مواد در تولید شمع است. اما با وجود انواع مختلف پارافینهای موجود در بازار، ممکن است انتخاب پارافین مناسب برای شما کار راحتی نباشد. در این مقاله، به بررسی انواع پارافینها و نکات کلیدی برای انتخاب بهترین پارافین برای شمع سازی خواهیم پرداخت.
انواع پارافین شمع سازی
یکی از مهم ترین مواردی که قبل از خرید پارافین شمع سازی باید به آن دقت کنید، هدف شما از شمع سازی است. این مسئله که می خواهید چه نوع شمعی بسازید در انتخاب نوع پارافین اهمیت زیادی دارد. در ادامه با انواع پارافین و شمع هایی که می توانید با آن ها بسازید آشنا می شویم.
پارافین جامد
پارافین های جامد بر اساس میزان چربی خود به دسته بندی های مختلفی دسته بندی می شوند.
آشنایی با پارافین یک درصد
این نوع پارافین برای تولید شمع های قالبی انتخاب مناسبی است. این پارافین دارای چربی کمتری بوده و شمع های تولید شده با آن ظاهر ماتی دارند.
پارافین سه درصد سنگین
یکی دیگر از انواع پرفروش پارافین، پارافین سه درصد سنگین است. این پارافین نسبت به پارافین یک درصد دارای چربی بیش تری بوده و شمع های ساخته شده با آن ظاهر براق تری دارند. از پارافین سه درصد می توانید برای ساخت خامه شمعی استفاده کنید.
پارافین گل
اگر می خواهید پارافین مخصوص ساخت گل های دست ساز را تهیه کنید باید پارافین گل را انتخاب کنید. با این پارافین می توانید شمع هایی را تولید کنید که نیازی به قالب ندارند و تنها با استفاده از ابزار و صفحه سیلیکونی امکان ساخت آن ها را دارید. پارافین گل دارای خاصیت ارتجاعی است و به راحتی می توانید ورقه های نازک این پارافین را با دست شکل دهید. به همین دلیل این نوع پارافین برای ساخت شمع های گل دست ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
پارافین کریستال
میزان چربی پارافین کریستال بسیار پایین است. همانطور که از اسم این پارافین مشخص است دارای جلوه مشخصی می باشد. به همین دلیل می توانید از آن برای ساخت شمع های دو جداره با دیواره گل های دست ساز استفاده کنید که دیواره شمع نمایان باشد.
پارافین ژله ای
یکی دیگر از انواع پارافین، پارافین ژله ای است. این پارافین ظاهری شبیه به ژله داشته و به راحتی می توانید آن را با دست به قطعات ریزتر تقسیم بندی کنید. پارافین ژله ای برای تولید شمع های ژله ای به کار برده می شود. یکی از محبوب ترین شمع هایی که می تواند با پارافین ژله ای درست کنید، شمع های ژله ای دریایی است. پارافین ژله ای دارای مدت زمان سوخت بالایی بوده و از این رو دارای طرفداران زیادی نیز می باشد.
پارافین پودری
یکی از جدیدترین انواع پارافین ها، پارافین پودری یا شنی است. همانطور که از نام این نوع پارافین مشخص است، ظاهری شبیه به پودر یا شن دارد. نحوه استفاده از این پارافین بسیار راحت بوده و همه افراد بدون داشتن دانش تخصصی می توانند از آن استفاده کنند. این پارافین دارای زمان سوخت بالایی بوده و یک گزینه مقرون به صرفه نیز به شمار می آید.
آشنایی با وسایل اولیه در کانال آموزش شمعسازی رایگان در تلگرام
در کانال آموزش شمعسازی رایگان ویدادیس در تلگرام می توانید با انواع وسایل اولیه شمعسازی آشنا شوید و همچنین فیلم های آموزشی کاربری شمعسازی را مشاهده کنید. برای عضویت در کانال شمعسازی رایگان ویدادیس می توانید وارد لینک https://t.me/candle_making_vidadis شوید.
نکات کلیدی در انتخاب پارافین مناسب برای شمع سازی
پس از آشنایی با انواع پارافین های شمع سازی، خوب است تا با نکات کاربردی در هنگام انتخاب پارافین آشنا شوید؛ تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید و بهترین پارافین برای شمع سازی را انتخاب کنید.
نقطه ذوب پارافین
یکی از مهم ترین مواردی که در هنگام خرید پارافین باید به آن دقت کنید، نقطه ذوب آن می باشد. لازم به ذکر است که پارافین هایی که دارای نقطه ذوب بالایی هستند برای ساخت شمع های ستونی و شمع های ظرفی مناسب هستند. زیرا این نوع شمع ها مقاوم تر بوده و در برابر خم شدن یا ذوب شدن در محیط های گرم تر از خود مقاومت نشان می دهند.
این در صورتی است که پارافین هایی که دارای نقطه ذوب پایینی هستند برای تولید شمع های خوراکی پیشنهاد می شوند.
کیفیت و خلوص پارافین
حتما پیش از خرید پارافین دقت داشته باشید که پارافین باید دارای بهترین کیفیت و خلوص مناسب باشد. زیرا پارافین های با کیفیت بالا دود نکرده و بوی نامطبوعی نیز ندارند.
سخن آخر
برای ساخت یک شمع باکیفیت و زیبا در وحله اول به پارافین با کیفیت بالا احتیاج دارد. بر اسا شمعی که می خواهید بسیازید باید پارافین مناسب با آن را انتخاب کنید. برای مثال اگر می خواهید شمع گل دست ساز درست کنید، باید از پارافین گل استفاده کنید. اگر می خواهید شمع های قالبی درست کنید، از پارافین 1 درصد استفاده کنید.
اگر دوست دارید که خامه شمعی درست کنید باید از پارافین های چرب تر مانند پارافین سه درصد و پارافین پنج درصد سنگین استفاده کنید. برای ساخت شمع های شفاف مانند شمع های دریایی، پارافین ژله ای بهترین انتخاب است.
یکی از ترندترین انواع شمع ها، انواع شمع با پارافین پودری است. کار کردن با این نوع پارافین بسیار راحت است و کافیست تا پارافین را درون ظرف ریخته و سپس فیتیله را در داخل آن قرار دهید.
انتخاب بهترین پارافین برای شمع سازی بستگی به مدل شمعی دارد که می خواهید بسازید.